Organisk Bomull

Vi använder endast

organisk bomull i våra produkter

Från första dagen har vi valt att arbeta hållbart.

Vi använder endast 100% ekologisk bomull, att använda konventionell bomull kan aldrig motiveras etiskt. Ekologisk bomull kommer från frön som inte har genetiskt modifierats (icke-GMO) och är odlat utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller gödselmedel. Ekologisk bomullsodling använder naturliga metoder, som grödväxling, som inte bara gynnar mark, fauna och miljö, men skapar biologisk mångfald och främjar god hälsa och livskvalitet för jordbrukare och deras samhällen.

Bättre för planeten

Odling av ekologisk bomull säkerställer att ingen kemikalie, insektsmedel, gödselmedel eller bekämpningsmedel strömmar ut i jorden eller i angränsande floder, sjöar eller hav. Detta betyder också att vattnet som används för ekologiskt jordbruk beaktas inte som förlorat vatten, eftersom det kan återanvändas och kan återvända till jorden och andra vattenkällor utan att orsaka någon skada. Den övergripande positiva effekten på vatten, djur och biologisk mångfald innebär att välbefinnande och försörjning av bomullsodlare och deras samhällen respekteras och skyddas.

Bättre för människorna

Organisk bomull undviker alla former av bekämpningsmedel som kan leda till flera hälsoproblem och till och med döden. 200 000 människor dör av giftig exponering för bekämpningsmedel per år över hela världen, enligt FN.

300 000 bönder har begått självmord sedan 1995 som svar på de höga kostnaderna för GMO-frön, bekämpningsmedel och kemiska gödningsmedel.

Återvunnen plast

Vi återvinner för att reducera avfall

Vi använder återvunnen polyester för att ge stabilitet till våra tröjor och t-shirts. Studier visar att återvinning av polyester tillåter avsevärd energi besparingar i tillverkningsprocessen (33-53%), och plastavfall har blivit en enorm miljöutmaning under det senaste decennium. Globalt blir cirka 450 miljoner ton plast producerat varje år och 9,5 miljoner ton plast kastas i havet årligen.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Gå med i vår community och ta del av nyheter, events och andra roliga händelser!

Tack!
This field is required